Knihy - detail knihy
Slovník umění kuchařského. Sbírka osvědčených předpisů jídel - nápojů - cukrovinek - pochoutek - a zavařenin kuchyně české i cizozemské. Díl I.,II.
ID: | 24784 |
Místo vydání: | Praha - Královské Vinohrady |
Nakladatel / tiskař: | Jaroslav Bursíl |
Rok: | cca 1904 |
Vydání: | 1. |
Formát: | 4° |
Počet svazků: | 2 |
Počet stran: | XXVIII-740;837-III str. + 14 příloh |
Vazba: | dobová polokožená |
Ilustrace: | V textu viněty a ilustrovaná záhlaví, na straně 77 druhého dílu schematická ilustrace o rozčlenění a jakosti masa domácích zvířat, na str. 449-451,699-704 a na str. 716 II. dílu ilustr. vyobrazení v textu. 14 celostr. příloh (z toho 7 barvotiskových, 6 xylografických a jedna barvotisková tabule přes dva listy s výživností potravin). |
Komentář:
Dobová vazba s deskami potaženými mramorovaným papírem, kožený hřbet a nárožnice, ve hřbetu 4 vazy, ve druhém poli tlačený a zlacený název a vyznačení dílu, stříkané ořízky. Vazba místy lehce odřená, naražené rohy, ve II. dílu str. 273-274 a příloha uvolněné z knižního bloku. Na přídeštích a předsádkách dobový papír rostlinného ornamentu.
Cena:
8000 Kč